Secretarul sgeneral al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, marți, pentru Mediafax, că prezența președintelui Klaus Iohannis la toate ședințele Executivului ar echivala cu încălcarea principiului competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eu sunt convins că declarația (președintelui Klaus Iohannis - n.r.) este una politică, pentru că dacă ar fi una instituțională, ar trebui - bănuiesc că dl. președinte știe foarte bine prevederile Constituției și care sunt prerogativele sale în această privință - ar însemna dacă ar dori să participe la toate ședințele de guvern să încalce principiul competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului”, a comentat Greblă.

Întrebat despre faptul că șeful statului a spus că o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ar fi o gravă eroare, secretarul general al guvernului a susținut că este doar ”o apreciere a președintelui”.

Președintele Klaus Iohannis a comentat ironic, marți, la Viena, că a constatat din partea premierului Viorica Dăncilă o „dorință de colaborare” astfel încât va participa la ședințele de guvern.

Șeful statului a calificat o eventuală ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere drept „o eroare foarte gravă pentru români”.