Vicepreședintele Camerei Deputaților, social democratul Florin Iordache, a susținut că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern nu împiedică Executivul să adopte ce acte dorește.

Florin IordacheFoto: Hotnews

”Și ce dacă participă? Poate opri cumva guvernul să adopte acte normative? Participă, își ia notiție și cu asta basta” a spus Iordache, adăugând că acesta nu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adoptă Executivului.

Florin Iordache, artizanul celebrei ordonanțe 13 care a scos în stradă sute de mii de români, februarie 2017, a spus că președintele nu are drept de „în introducerea sau neintroducerea” unor proiecte pe ordinea de zi a guvernului și „nu poate în niciun fel să blocheze activitatea guvernului”.

„Dacă între vizitele externe se află în țară poate participa” la ședințele de guvern, a continuat Iordache, într-un interviu pentru Digi 24, întrebându-se dacă Iohannis „înainte de a bloca poate să facă ceva constructiv”.

În opinia sa, Klaus Iohannis „poate să participe (la ședințele de guvern), poate să-și ia și un carnețel și un pix și să ia notițe”.

Despre amnistie și grațiere

Iordache nu vede nicio problemă în adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, în condițiile în care ultimul act de acest gen a avut loc acum 15 mai.

Întrebat dacă acum este momentul potrivit pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe, Florin Iordache a replicat: „Dar când e momentul potrivit?”.

„E dreptul guvernului, Parlamentului să adopte un astfel de act normativ. De ce să spunem că un astfel de act de clemență, care va grația sau amnistia anumite fapte ... cred că nu e nimic rău”, a încercat el să argumenteze.