Tudor Chirilă spune că a fost legitimat luni seara de un jandarm care „duhnea a alcool”, în timp ce se afla în Piața Victoriei, împreună cu alte câteva persoane, pe trotuar, cu un banner, pentru a protesta împotriva amnistiei și grațierii.

Tudor Chirila, in Piata VictorieiFoto: Captura Facebook

Înregistrarea video a devenit rapid virală, cu peste 200.000 de vizualizări și 3.400 de distribuiri, luni dimineața.

Când este întrebat pentru ce legitimează oamenii, jandarmul invocă legea 550 și lipsa unei autorizații pentru protest.

Jandarmul, care se afla împreună cu o colegă, este chestionat dacă a consumat alcool, dar acesta nu răspunde.

„Nu, nu a consumat”, a răspuns în cele din urmă colega lui.

„A venit un jandarm, mirosea a alcool, ne-a legitimat și când l-am depistat că mirosea a alcool dl a traversat ilegal și s-a dus în treaba lui, împreună cu domnișoară care îi ținea partea”, a relatat Tudor Chirilă, în transmisia live a incidentului, pe contul lui de Facebook.

Artistul spune că incidentul a fost raportat la 112, dar nu a fost considerat o urgență. „La 112 operatorul nu consideră o urgență faptul că un jandarm beat legitimează oameni pașnici pe un trotuar. Oare e o urgență dacă jandarmul băut devine agresiv?”, s-a întrebat Tudor Chirilă.

„Noi nu suntem de acord cu amnistia și cu grațiere pur și simplu. Nu suntem de acord ca odată cu 4.000 de infractori cu dosarele lor sau câți or fi să mai iasă din pușcării nu știu câte mii de hoți”, a explicat Tudor Chirilă demersul său, întrebat de Vocea Străzii pentru ce a venit să protesteze în Piața Victoriei.