Vremea va fi mai rece decât în mod normal în următoarele patru zile, după care se va încălzi, astfel că de Crăciun temperaturile vor fi ușor ridicate față de această perioadă. Meteorologii spun că în majoritatea zonelor țării temperaturile maxime vor ajunge până la 5-6 grade. După Crăciun, vremea se va răci din nou, potrivit meteorologilor.

Ninsoare in BucurestiFoto: Hotnews

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 17-30 decembrie.

În următoarele zile, temperaturile se vor situa sub normalul perioadei în toată țara, iar cele mai reci dimineți vor fi joi și vineri, când media va fi de aproximativ -8 grade. Între 21 și 25 decembrie se va încălzi, iar temperaturile maxime vor ajunge până la medii de 5-6 grade.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni:

BANAT

În următoarele patru zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 0 grade și a minimelor de minus 3 - minus 5 grade. Apoi, până în jurul datei de 25 decembrie, se va încălzi treptat, iar valorile termice vor fi apropiate sau ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, astfel că media maximelor se va situa între 3 și 6 grade, iar a minimelor între -3 și 1 grad. În ultimele zile de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire - maximele termice se vor apropia, treptat, de o medie de 2 grade, iar minimele vor fi în jur de -3 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în prima zi și din nou începând cu 20 decembrie.

CRIŞANA

Până în 20 decembrie, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată - media maximelor va fi de 0-1 grad, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -4 grade. Între 21 și 25 decembrie se va încălzi, temperaturile maxime vor ajunge până la medii de 5-6 grade, iar minimele până la medii în jurul a 1 grad. Din 26 decembrie, trendul general va fi din nou de răcire, astfel că la finalul intervalului de prognoză maximele termice vor avea în medie 2-3 grade, iar minimele minus 3 - minus 2 grade. Vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi în 17 decembrie, precum și după 20 decembrie.

TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 24 decembrie temperaturile nu vor avea variații semnificative în timpul zilei, media maximelor situându-se în jurul valorii de 0 grade. Apoi, se va încălzi treptat, cu aproximativ 3-4 grade, pentru ca în ultimele zile de prognoză să se răcească din nou, astfel că la finalul intervalului media maximelor va coborî ușor sub 0 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar cele mai reci dimineți vor fi în 20 și în 21 decembrie, când media lor va fi de aproximativ -8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată luni și începând din 21 decembrie.

MARAMUREŞ

Între 17 și 22 decembrie și în zilele de 29 și de 30 decembrie vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 0 grade și a minimelor între -6 și -2 grade. În restul intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale specifice perioadei sau ușor mai ridicate decât acestea, cu o medie a maximelor de până la 4 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade. Temporar, vor fi precipitații mai ales la începutul intervalului și după 20 decembrie.

MOLDOVA

În perioada 17 - 20 decembrie, vremea va deveni rece, cu maxime în medie cuprinse între -6 și -2 grade și minime, în medie regională, între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în cursul zilei de 19 decembrie și respectiv în noaptea de 19/20 decembrie. Spre finalul primei sâptămâni, temperatura aerului va crește, iar regimul termic se va apropia de cel normal, maximele se vor situa în medie între -1 și 1 grad, iar minimele vor tinde spre medii de -4 grade.În cea de a doua sâptămână, nu vor fi modificări importante, astfel încât vor fi medii ale temperaturilor diurne cuprinse între 0 și 3 grade și ale celor nocturne între -4 și -2 grade. Precipitații slabe vor apărea luni, dar și în perioada 21 - 30 decembrie, cu caracter local și temporar.

DOBROGEA

Până la mijlocul primei săptămâni, vremea se va răci, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 4-5 grade, spre -2 grade, iar cea a minimelor de la 1-2 grade, până în jurul a -6 grade în noaptea de 19/20 decembrie.

După 20 decembrie, valorile termice vor crește și, chiar dacă vor mai avea mici fluctuații, vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu maxime medii cuprinse între 2 și 6 grade și minime în medie între -2 și 2 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi luni și în perioada 21-22 decembrie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar trecător și pe arii restrânse.

MUNTENIA

În perioada 18 - 20 decembrie, vremea va deveni mai rece decât în mod normal, cu temperaturi maxime, în medie regională, cuprinse între -2 și 0 grade și minime care vor scădea progresiv de la o medie de -1-0 grade, până în jurul a -7 grade, în noaptea de 19/20 decembrie. Începând cu data de 21 decembrie, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme apropiată sau chiar ușor mai caldă decât în mod normal, astfel că maximele se vor situa în medie între 2 și 5 grade, iar minimele între -4 și -2 grade. Vor fi precipitații, posibil moderate cantitativ, luni, și slabe în 18, 21 și 22 decembrie, dar posibil și după data de 26 decembrie.

OLTENIA

Până la mijlocul primei săptămâni, vremea se va răci ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea de la 1-2 grade, spre -2 grade, iar cea a minimelor de la minus 2-0 grade, până în jurul a -6 grade în nopțile de 19/20 și 20/21 decembrie. Începând cu 21 decembrie, valorile termice vor crește și, chiar dacă vor mai avea mici fluctuații, vor fi ușor ridicate decât în mod normal, astfel că maximele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între -4 și -2 grade. Luni vor fi precipitații moderate cantitativ și slabe în 18, 21 și 22 decembrie, dar posibil și după data de 25 decembrie.