Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului major de avalanşe existent luni în toate masivele muntoase din judeţul Hunedoara - Retezat, Parâng, Vâlcan, Şureanu, din cauza cantităţii mari de zăpadă care a căzut în ultimele două zile şi a faptului că aceasta nu a avut timpul necesar să facă priză cu stratul depus anterior, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Zăpada nu este stabilă şi a căzut în cantităţi foarte mari. Le recomandăm turiştilor să fie foarte atenţi şi să nu se aventureze pe trasee. Cei care se află în staţiunile montane se pot bucura acolo de pârtiile de schi pregătite de cabanieri şi-i sfătuim să rămână doar în zonele schiabile amenajate", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în staţiunea Parâng, stratul de zăpadă măsoară între 70 şi 80 de centimetri, în staţiunea Straja, grosimea acestuia ajunge la 60-70 de centimetri, iar la Râuşor, în Retezat, ninsoarea s-a depus într-un strat de circa 50 de centimetri.

Accesul spre staţiunile montane este deschis, dar se circulă în condiţii de iarnă.

În toate staţiunile, Salvamont Hunedoara a organizat servicii de permanenţă pentru a veni în sprijinul turiştilor care urcă la munte.