​Un dispozitiv a explodat luni în apropierea sediului SKAI TV din capitala Greciei, spărgând fereste și afectând șase etaje, au anunțat autoritățile, adăugând că nu există persoane rănite, relatează Reuters.

Explozie GreciaFoto: www.tyden.cz

Poliția a informat că un dispozitiv a fost declanșat în apropierea sediului SKAI la ora locală 2.35, în urma unor avertismente trimise către două publicații. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al șaselea etaj.

Poliția a precizat că explozia a avut loc în apropierea sediului televiziunii după ce un site de știri și un al tpost de televiziune au fost primit telefoane de avertisment și au alertat autoritățile care au evacuat clădirea. atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Organizațiile anarhiste și extrema stângă au mai atacat instituții de presă în trecut. ”Aceasta este o lovitură dată democrației. din fericire, au fost doar pagube materiale, este o ușurare că nimeni nu a fost rănit ca urmare a intervenției poliției”, a declarat ministerul ordinii publice Olga Gerovasili, citată de ekathimerini.

SKAI este unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia și face parte dintr-un grup media care include un post radio și care este afiliat cotidianului Kathimerini.

Atacuri de mică amploare asupra companiilor, instituțiilor de stat, poliției sau politicienilor nu sunt neobișnuite pentru Grecia, care cunoaște o lungă istorie de violență politică.