Un tânăr de 27 de ani, din București, a fost reținut, după o urmărire în trafic, în municipiul Brașov, în urma cercetărilor fiind stabilit că bărbatul era băut și consumase și droguri, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul care conducea mașina duminică dimineața, pe strada Avram Iancu, din municipiul Brașov, nu a oprit la semnalul polițiștilor, care au pornit în urmăriera lui, cu semnale acustice și luminoase în funcțiune.

După câțiva kilometri, tânărul a oprit în parcarea unui centru comercial și a încercat să se îndepărteze de mașină, dar a fost imobilizat și încătușat de polițiști.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma efectuării examenului clinic, a rezultat că acesta prezinta semne vizibile că s-ar afla sub influența unor substanțe psihoactive”, au precizat reprezentanții Poliției Brașov.

În urma verificărilor, oamenii legii au mai stabilit că, în aceeași zi, bărbatul a avut un conflict cu un alt bărbat, pe care l-a amenințat cu un cuțit.

De asemenea, pe numele său era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, figurând în baza de date specifică în calitate de urmărit, conform aceleiași surse.

Polițiștii brașoveni au întocmit un dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și amenințare, acesta fiind reținut.