Maşina condusă de şoferul care a produs accidentul de la Avrig, soldat cu zece răniţi, era echipată cu cauciucuri de iarnă, dar foarte uzate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter, citată de Agerpres.

Accident AvrigFoto: captura TurnulSfatului.ro

"Anvelopele autoturismului condus de şoferul care a produs accidentul sunt de iarnă, dar foarte uzate", a explicat Welter.

Şoferul vinovat de accident este un tânăr de 22 de ani, din Braşov, care se îndrepta duminică dimineaţa, spre Sibiu, pe DN1, pe centura ocolitoare a oraşului Avrig. Acesta a depăşit un autoturism, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a pătruns pe contrasens, intrând într-un microbuz şi pe urmă în alt autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în alt microbuz.

În urma acestui accident, zece persoane au fost rănite, fiind transportate la trei spitale din municipiul Sibiu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar şi Spitalul de Pediatrie.

La Pediatrie a fost transportat un tânăr de 17 ani, cu traumatism de claviculă, potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu.

Printre răniţi se numără şi şoferul vinovat de accident şi cei trei pasageri din maşina sa, potrivit Elenei Welter.

Cel mai grav rănit este un bărbat care a suferit politraumatisme şi este inconştient. El a fost transportat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Conform ISU Sibiu, planul roşu de intervenţie s-a încheiat. La locul accidentului au intervenit 12 ambulanţe.