Senatorul PSD Niculae Bădălău contestă în instanță sancțiunea aplicată de polițiștii din Giurgiu, primită după ce hoții i-au spart casa și i-au furat o armă, care nu era păstrată în condiții de siguranță, transmite Mediafax.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

Plângerea contravențională formulată de senatorul Niculae Bădălău a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale la începutul lunii decembrie și încă nu a primit un termen de judecată. Acțiunea este îndreptată împotriva Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

Niculae Bădălău a fost amendat de polițiști cu 5.000 de lei, iar dreptul de port armă i-a fost anulat, deoarece nu ar fi respectat dispozițiile legii privind regimul armelor și munițiilor. Abia după cinci ani și-ar putea recăpăta senatorul PSD dreptul de a deține arme de foc.

Niculae Bădălău a încălcat regimul armelor şi muniţiilor, adică articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: „Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii. (...) În cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, măsura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancţionată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei”.

Locuinţa din Giurgiu a lui Niculae Bădălău a fost spartă de hoți la începutul lunii noiembrie, hoții sustrăgând mai multe bunuri, dar și o armă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Iona Sârbu, a declarat la acea vreme, că sesizarea în privinţa spargerii locuinţei a venit sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 9.17 şi a fost făcută de către o femeie din oraşul Bolintin Vale. Arma care i-a fost furată senatorului PSD Niculae Bădălău este căutată de poliţiştii din toată ţara, aceasta fiind implementată în sistem.