Tribunalul București l-a condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare, în primă instanță, pe Ronnen Herșcovici, tânărul care, în martie 2017, l-a lovit intenționat cu mașina pe un polițist de la Rutieră, informează Mediafax. Magistrații au mai dispus ca tânărul să plătească daune morale de 10.000 de euro polițistului.

Retinerea tanarului care a tarat un politist cu masinaFoto: Captura Facebook - Radu Drift

„Condamnă pe inculpatul Herșcovici Ronen (...) urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani de închisoare, la care se adaugă 1/3 din suma pedepselor de 6 luni şi 6 luni de închisoare, în final inc. Herșcovici Ronnen va executa 8 (opt) ani şi 4 (patru) luni de închisoare. (...) deduce din pedeapsa închisorii de 8 ani şi 4 luni aplicată inculpatului Herșcovici Ronen perioada reţinerii, arestării preventive si arestului la domiciliu de la data de 11.03.2017 la zi. (...) Cu drept de apel”, se arată în minuta magistraților Tribunalului București.

Totodată, tânărul a fost obligat prin aceeași decizie să îi plătească polițistului rănit 10.000 de euro despăgubiri morale, 27.000 de lei despăgubiri materiale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și 8.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Tânărul Ronnen Herşcovici, în vârstă de 22 de ani la momentul comiterii faptei, a fost trimis în judecată după ce în martie 2017 a trecut pe roșu cu mașina, a fost tras pe dreapta de polițiști, dar a refuzat să prezinte documentele și a încercat să fugă. În momentul în care acesta încerca să scape de polițiști, l-a agățat cu oglinda pe unul dintre ei și l-a târât zeci de metri, provocându-i mai multe fracturi. Tot atunci, el a mai lovit două mașini de Poliție, până să fie oprit cu focuri de armă. El a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi distrugere.

Tânărul Ronnen Herșcovici este, potrivit unor surse Mediafax, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, care a fost prins la sfîrşitul lunii aprilie 2001, pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, avînd asupra lui 1.008 comprimate de Ecstasy. În urma descinderii făcute atunci de poliţişti la o locuinţă a acestuia, din municipiul Braşov, au mai fost descoperite 19,9 kilograme de Ecstasy, cantitatea totală de droguri fiind compusă din 66.000 de tablete.