Jandarmii montani din Gorj povestesc cum au avut, sâmbătă, o misiune specială: au salvat șase căței de la o moarte sigură, animalele fiind surprinse în zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook de salvatori.

Jandarmii si cateiiFoto: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Gorj

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj au postat pe pagina oficială de Facebook povestea impresionantă a celor șase căței, care erau în zăpadă, într-o pantă, în zona Rânca, notează Mediafax.

„Salvăm suflete când turiștii sunt în siguranță la munte. Astăzi (sâmbătă - n.r.), o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto, a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată. Un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină. A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde cei șase cățeluși vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă”, au scris jandarmii pe Facebook.

Jandarmii încearcă acum să găsească soluții pentru căței, pentru ca aceștia să nu trebuiască să se reîntoarcă în frig.