ANM a emis ieri o informare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei, valabilă până duminică, ora 18.00. Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben și unul portocaliu pentru mai multe județe din țară.

Avertizari meteo de iarnaFoto: ANM

UPDATE 10.15 Compania Națională Aeroporturi București a informat că, sâmbătă, din cauza ninsorilor, aeronavele pot decola cu o întârziere de aproximativ 30 de minute și chiar peste. La acest moment nu sunt curse anulate.

Noua informare meteo emisă sâmbătă de ANM - de ninsori, lapoviță, ploi și polei - este valabilă de la ora 13.00 până duminică, ora 18.00,

În intervalul menționat precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Codul galben, de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântuluia fost și el actualizat de meteorologi fiind valabil până duminică, la ora 18.00.

În intervalul menționat, în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul portocaliu emis pentru intervalul sâmbătă, ora 06.00 – duminică, ora 12.00, ce avertizează că în județele vizate urmează ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol, a fost menținut.

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.