Gigantul rus Rosneft și-a anulat planurile de investiții în proiecte comune de circa 30 miliarde de dolari cu Compania Națională Petrolieră Iraniană de teama sancțiunilor SUA, au declarat surse anonime pentru cotidianul de business Vedemosti, citat de Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

În noiembrie 2017, cele două companii petroliere au anunțat un proiect de acord pentru o serie de contracte ”strategice” în Iran, în valoare totală de 30 miliarde de dolari, menite să genereze o producție anuală de 55 milioane tone de petrol.

Luna trecută, producătorul rus de stat Zarubezhneft s-ar fi retras și el din două proiecte privind două câmpuri petroliere din Iran din cauza sancțiunilor americane.

Citând trei persoane apropiate conducerii Rosneft, Vedemosti scrie că gigantul petrolier a decis să se renunțe la planurile menționate. O sursă a spus că negocierile au fost oprite astă vară.

Luna trecută, președintele Lukoil, Vagit Alekperov, a spus că este puțin probabil ca firma sa să semneze noi contracte petroliere cu Iranul până când sancțiunile Statelor Unite sunt ridicate.