Președintele Klaus Iohannis, a avut joi, la Bruxelles, o întrevedere cu Sebastian Kurz, Cancelarul Rep. Austria, țară care deține în prezent președinția Consiliului UE, anunță Administrația Prezidențială. Cancelarul austriac se va afla în 21 decembrie în vizită în România.

"Președintele României și Cancelarul Republicii Austria au evocat contextul european complex în care se realizează tranziția la Președinția rotativă a Consiliului UE între cele două state, marcat de procesul Brexit, alegerile pentru Parlamentul European, finalizarea procesului de reflecție privind viitorul Uniunii sau negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027", transmite sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că România va acționa cu responsabilitate pe durata mandatului său la Președinția Consiliului UE, urmărind ca, prin acțiunile sale, să contribuie la avansarea negocierilor pe dosarele prioritare la nivel european.

Anterior, șeful statului declarase că România este gata să preia președinția Consiliului UE, asta chiar dacă în urmă cu o lună reproșa Guvernului că nu este pregătit pentru responsabilitățile ce îi revin în acest sens.

Cancelarul austriac se va afla în vizită în România în data de 21 decembrie.