Premierul Theresa May a câștigat votul de încredere în ședința de miercuri, consolidându-și astfel poziția la conducere. Ea a fost chemată de parlamentari din cauza deciziei ei de a semna acordul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La finalul ședinței, reacțiile nu au întârziat să apară.

"Este un rezultat teribil pentru prim-ministru. Chiar este. Primul ministru trebuie să-și dea seama că, potrivit tuturor normelor constituționale, ar trebui să meargă să se întâlnească cu regina și să demisioneze", a declarat parlamentarul conservator Jacob Rees-Mogg

Mark Francois, parlamentar conservator, a cerut demisia premierului: "Ceva s-a schimbat - ceea ce s-a schimbat este reprezentat de faptul că o treime din deputații ei au spus că nu vor ca ea să fie lider. Vom continua să luptăm pentru ceea ce credem noi."

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburis a spus că "Premierul și-a pierdut majoritatea în Parlament, guvernul ei este un haos și nu este în măsură să încheie o înțelegere în legătură cu Brexitul care să funcționeaze. De aceea a și încearcat să evite. Este clar că nu a reușit să negocieze schimbările necesare în Europa."

"Suntem în mijlocul unei negocieri foarte dificile pentru a obține dreptul de Brexit. Premierul a făcut o treabă incredibilă în acest sens cu o determinare uimitoare și acum trebuie să continuăm și să finalizăm acest lucru. A fost votat și este un vot foarte clar. ", a transmis Damian Hinds, ministrul educației.