Vlad Nistor, fondatorul CoinFlux, firmă de tranzacții cu bitcoin din Cluj, a fost reținut la cererea procurorilor din Statele Unite, tânărul fiind acuzat de înșelăciune, fraude informatice și spălare de bani, potrivit unor surse judiciare. Procurorii americani cer extrădarea lui în SUA.

Vlad Nistor, fondatorul Coinflux (firmă de tranzacții cu bitcoin din Cluj) a fost reținut pe teritoriul României la cererea procurorilor din Statele Unite ale Americii, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare, care mai precizează că acuzațiile care i se aduc tânărului sunt înșelăciune, fraude informatice, constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani.

Potrivit acelorași surse, cererea de extrădare a lui Vlad Nistor în SUA urmează să fie judecată de către magistrații Curții de Apel București.

CoinFlux este o platformă online de tranzacționare a monedelor digitale care funcționează precum o casă de schimb valutar. Potrivit informațiilor de pe site-ul platformei, CoinFlux a fost fondată în anul 2015, în Cluj, și de la acel moment și până în prezent, au fost tranzacționate peste 200 de milioane de euro în monede digitale. Platforma are o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro și a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacții.