Comisarul european Corina Crețu, care a criticat în numeroase rânduri Guvernul PSD pentru lipsa proiectelor de investiții, a aprobat alocarea a 71 de milioane de euro pentru dotarea celor peste 230 de unități medicale de urgență din Bulgaria.

Comisia EuropeanaFoto: Hotnews

Potrivit Reprezentanței Comisiei Europene în România, fonduri europene în valoare de 71 de milioane de euro, din cadrul politicii de coeziune, vor asigura cofinanțarea unui proiect major în Bulgaria care vizează îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală de urgență și facilitarea accesului la acestea.

Prin acest proiect, toate cele 237 de unități medicale de urgență din Bulgaria vor beneficia de o infrastructură de servicii medicale mai bună, precum și de săli de primire de urgență dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.

"Datorită acestui proiect cu finanțare UE, calitatea și accesibilitatea serviciilor de îngrijire a sănătății vor fi îmbunătățite semnificativ în Bulgaria. Este o dovadă clară a modului în care politica de coeziune are impact pe plan local, în beneficiul direct al cetățenilor", a declarat comisarul european Corina Crețu.

Uniunea Europeană va cofinanța achiziționarea a 400 de noi ambulanțe, dotate cu echipamente moderne de salvare a vieții și de asigurare a comunicării, care să permită o intervenție rapidă și eficientă în special în zonele izolate și în cazul pacienților care sunt cei mai vulnerabili. Pe lângă garantarea calității serviciilor medicale de urgență și a asigurării lor la momentul potrivit, proiectul contribuie, de asemenea, la eficientizarea costurilor din întregul sistem medical, precum și la asigurarea unor condiții de lucru mai bune pentru personalul medical, mai spune sursa citată.