Doi bebeluși, unul de opt luni și altul de un an și șase luni, abandonați de mamă, în frig, în apropierea Spitalului Județean Teleorman, au fost luați, marți, în grija statului. Copiii au fost găsiți de un trecător care a sunat la 112.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mama copiilor, în vârstă de 24 de ani, este din Iași și se mutase cu cei mici în Teleorman, unde în ultimul timp a avut două relații. După despărțirea de cel de-al doilea bărbat, femeia a decis să își abandoneze bebelușii în frig, în apropierea Spitalului Județean Teleorman, potrivit Mediafax.

Cei doi copii, unul în vârstă de opt luni și celălalt de 1 an și șase luni, au stat mai mult timp în frig, însă faptul că cel mare a reușit să se ridice și să iasă în stradă printre mașini a determinat un trecător să sune la 112. Astfel, poliția i-a dus pe copii la spital.

Nimeni nu a știut, timp de două zile, cine e mama copiilor, iar luni seara, în urma mai multor apeluri pe Facebook, unii cunoscuți ai femeii au început să dea detalii despre ea.

Directorul Spitalului județean Teleorman, Alexandru Dobre, a declarat, marți, că cei mici au fost luați în custodie de Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

"Copiii au fost luați de Protectia Copilului. Au stat în spital de sâmbătă noaptea, de când au fost aduși de poliție, și au primit-o îngrijirile de care aveau nevoie. Acum sunt într-o stare bună", a spus Dobre.

Pe numele femeii care și-a abandonat copiii va fi deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor.