Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a fost pus de Mitropolitul Banatului să promită, la finalul unei slujbe, că va reabilita două case emblematice din oraş. “Vă legaţi astăzi să rezolvăm cele două case, domnule preşedinte?”, a spus ÎPS Selejan, iar Cionca a răspuns: “Ne legăm”, potrivit Mediafax.

IPS Ioan SelejanFoto: basilica.ro

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, i-a solicitat şefului Consiliului Judeţean Arad să salveze cele două case emblematice pentru Marea Unire de la 1918 la finalul slujbei de sfinţire a picturii din Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Treime” din oraşul Arad, care a avut loc duminică.

Astfel, Mitropolitul Banatului i-a chemat pe reprezentanţii autorităţilor locale prezenţi la slujbă să vină în faţa altarului, iar preşedintelului Consiliului Judeţean Arad i-a cerut să facă un legământ.

“Vă legaţi astăzi să rezolvăm cele două case, domnule preşedinte?”, a spus mitropolitul Banatului, iar Iustin Cionca a răspuns “Ne legăm”.

ÎPS Ioan Selejan a făcut referire la casa în care s-a născut Vasile Goldiş, aflată în satul cu acelaşi nume, din comuna Beliu, şi la casa lui Ştefan Cicio Pop, situată în centrul oraşului Arad.

La slujba de sfinţire a picturii catedralei din oraşul Arad au participat mii de oameni. Pictarea pereţilor lăcaşului de cult a durat opt ani.