Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru mai multe fapte de corupție și încarcerat în februarie 2016, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Timişoara. Potrivit DNA, Ghiorghioni a primit peste 230.000 de lei de la un om de afaceri, pentru atribuirea unor contracte, el fiind prins în flagrant în biroul său de la Consiliul Județean.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ghiorghioni a fost încarcerat în februarie 2016, având o condamnare de șase ani și jumătate de închisoare.

Printr-o decizie luată luni, Tribunalul Timiș a dispus eliberarea condiţionată a fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

De asemenea, instanţa a stabilit un termen de supraveghere până în anul 2022, scrie Agerpres. Ghiorghioni are anumite obligaţii, între care să se prezinte la serviciul de Probaţiune Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2013 - mai 2015 Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la un om de afaceri sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând 10 % din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor încheiate de firma acestuia cu CJ . În schimbul banilor, firmei i-au fost atribuite contractele și a fost favorizată de către Ghiorghioni prin plata cu prioritate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.