Statele Unite au sancționat luni trei oficiali nord-coreeni, printre care se numără şi un consilier al liderului nord-coreean, Kim Jong Un, pentru "încălcări grave ale drepturilor omului și cenzură", a anunţat Departamentul Trezoreriei SUA, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sancțiunile "atrage atenția asupra tratamentului condamnabil al Coreei de Nord față de cetăţeni și servesc drept reamintire a tratamentului brutal la care a fost supus cetățeanul american Otto Warmbier", a afirmat departamentul într-un comunicat.

Warmbier a fost un student american care a murit în iunie 2017 după 17 luni de detenție în Coreea de Nord, ceea ce a contribuit la relaţiile deja tensionate dintre Phenian și Washington, în special în ceea ce privește programul de dezvoltare nucleară din Coreea de Nord.

Trezoreria i-a identificat cei trei ca fiind Ryong Hae Choe, un apropiat al lui Kim, care conduce Partidul Muncitorilor din Coreea, Departamentul de Organizare și Orientare, ministrul Securităţii Statului, Kyong Thaek Jong, și directorul Departamentului de Propagandă din Coreea de Nord, Kwang Ho Pak, potrivit Mediafax.