Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Mihai Marius Voicu, a fost schimbat din funcţie şi înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului Poliției Române, Ciprian Adrian Miron, a precizat pentru Mediafax șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Sediul Politiei CapitaleiFoto: b.politiaromana.ro

Mihai Marius Voicu a confirmat pentru Mediafax că a fost schimbat din funcție și că a fost pus la dispoziție.

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a precizat că schimbarea s-a produs din cauză că întreaga structură se reorganizează.

"Domnul Voicu a fost pus la dispoziție șase luni datorită faptului că Direcția Generală a Poliției Municipiului București se reorganizează, reorganizarea însemnând că toate posturile se vacantează și pe urmă se pun pe funcții din nou. Deci dânsul este pus la dispoziție 6 luni și pe poziția de director general este împuternicit șase luni de zile domnul Miron Gheorghe, adjunctul inspectorului general. El a fost pus la dispoziție și va îndeplini sarcinile pe care i le trasează șeful direct în fișa postului", a explicat pentru Mediafax Ioan Buda.

Mihai Marius Voicu a devenit director general al Poliției Capitalei în martie 2018, după ce i-a încetat împuternicirea ca adjunct al inspectorului-șef al Inspectoratului General al Poliției Române. El se afla printre cei 18 poliţişti vizaţi de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne în legătură cu modul de acţiune în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale.