Cei 13 angajaţi ai Ambulanţei Corabia cercetați după ce timp de câțiva ani au furat motorină din salvări rămân sub control judiciar, au decis luni magistraţii Judecătoriei Corabia. În acest caz se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigate opt decese care ar putea fi în legătură de cauzalitate cu intervenția la solicitări.

AmbulantaFoto: Serviciul de Ambulanta Judetean

De asemenea, magistrații au decis ridicarea interdicției ambulanțierilor de a părăsi localitatea, măsura fiind înlocuită cu interdicția de părăsi țara, scrie gazetaoltului.ro.

Ambulanțierii sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de trei ani, mai exact în perioada 2015-2018, ar fi furat combustibil din cota alocată lunar autospecialelor. De asemenea, anchetatorii au început urmărirea penală in rem și pentru ucidere din culpă. Procurorii investighează dacă opt oameni au murit din cauză că șoferii de pe ambulanțe ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil.

Prim-procurorul Parchetul de pe lângă judecătoria Corabia, Marian Sorin Lia, a explicat modul în care șoferii de la Ambulanța Corabia furau combustibilul din mașini.

"Am stabilit că aceste cantități de motorină pe care le sustrăgeau ambulanțierii provin din plusuri create ca urmare a deplasării la evenimente cu viteze reduse. Serviciul de ambulanță are anumite normative în baza cărora trebuie să se deplaseze. Pentru acel regim de viteză, consumul mașinilor este normat la o cantitate mai mare, iar în urma faptului că ei nu se deplasau cu viteza respectivă, consumau mai puțin, iar diferența și-o însușeau", declara procurorul.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Radu Nucă, preciza că doar doi ambulanțieri de la Corabia nu sunt vizați de ancheta Parchetului. Serviciul de Ambulanță Corabia are 18 șoferi, din care 16 au fost suspendați, fiind cercetați.

CITEȘTE ȘI: Cazul ambulanțierilor din Corabia care furau combustibil din salvări: Se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigat decesul a opt pacienți