Carmen Iohannis nu va veni, luni, la sediul Parchetului General, avocatul acesteia prezentându-se la unitatea de parchet pentru a-i înștiința pe procurori că soția președintelui Klaus Iohannis nu poate veni din cauza stării de sănătate, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocatul lui Carmen Iohannis s-a prezentat, luni, la Parchetul General și a depus un certificat medical din care rezultă că soția președintelui Klaus Iohannis nu se poate prezenta luni la audieri din cauze medicale, au declarat reprezentanți ai Parchetului General.

Este pentru a doua oară când soția președintelui Klaus Iohannis anunță că nu se poate prezenta la audieri, deși a fost citată de procurorii Parchetului General în dosarul referitor la casele din Sibiu.

Inițial, Carmen Iohannis a fost citată pentru 15 noiembrie în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele familiei din Sibiu, însă a transmis atunci procurorilor de la Parchetul General că nu se poate prezenta la audiere. Președintele țării a anunțat că soția sa nu se va prezenta la Parchet pentru că se vor afla într-o vizită oficială la Londra.

Procurorii Parchetului General au stabilit atunci o nouă dată de audiere pentru luni, 10 decembrie, însă și de această dată soția președintelui a informat, prin intermediul avocatului, că nu poate veni.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis.