Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, luni, întrebat despre un posibil proiect privind amnistia și grațierea, că este o chestiune asupra căreia România trebuie să decidă, precizând că ambasada urmărește situația cu foarte mare atenție, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o chestiune pe care o urmărim îndeaproape", a declarat Hans Klemm.

Întrebat dacă un proiect de amnistie și grațiere ar trebui să fie o prioritate pentru România, Hans Klemm a replicat: "E decizia României. Urmărim situația cu foarte mare atenție".

Premierul Viorica Dăncilă a exclus o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere, până la finalul anului, spunând că nu are pe masă acest act normativ și nu a discutat cu nimeni despre acest proiect. "Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu am așa ceva pe masa guvernului.(...) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva. Nu am avut o discuție, deci nu pot să vă spun. Eu nu știu dacă se impune o discuție", a declarat Viorica Dăncilă.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are pe masă nicio ordonanță de urgență în acest sens.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marți, la Bruxelles, că o ordonanță de urgență privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".