Carmen Iohannis, soţia șefului statului, a fost citată luni la Parchetul General, pentru a fi audiată în dosarul privind casele din Sibiu, deschis în urma plângerii formulate de Lumea Justiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carmen Iohannis a mai fost chemată la Parchetul General și în 15 noiembrie, însă nu s-a prezentat. Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Alexandru Ionescu, declara pentru HotNews că soția șefului statului a transmis Parchetului o adresă în care menționa că nu se poate prezenta la audieri întrucât se află în vizită de stat în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Președintele Klaus Iohannis declara că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaște pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, așa cum acuză Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există. Klaus Iohannis a afirmat că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.