Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, duminică, pe Facebook, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, că Ministerul Public va continua ”investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică”.

Augustin LazarFoto: Captura video

”Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public îl reprezintă în continuare combaterea cu profesionalism și imparțialitate a corupției și a infracțiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației.

În acest scop vom continua investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică. De asemenea vor fi anchetate infracțiunile de mică corupție, pentru descurajarea și prevenirea corupției în domeniile prioritare.

Să marcăm împreună această zi, amintindu-ne că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva corupției..”, arată mesajul lui Augustin Lazăr.

Acesta a reamintit că, pe 9 decembrie 2003, România a semnat Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, convenție ratificată prin Legea nr. 365/15.09.2004, prin intermediul căreia statele semnatare se angajează să lupte împotriva corupției, prin promovarea valorilor etice ale democrației, justiției și statului de drept.