O avalanșă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, surprinzând un grup de turiști. Primele date arată că un bărbat a fost găsit mort, relatează Mediafax. Salvamontiștii din Bușteni au întrerupt până luni căutările în Munții Bucegi și tot atunci va fi recuperat trupul bărbatului mort.

AvalansaFoto: Facebook - Salvamont Romania

Ora 19.45: Salvamontiștii din Bușteni anunță că sunt nevoiți să întrerupă căutările în Munții Bucegi, în zona în care duminică un bărbat surprins de avalanșă a murit. Căutările vor fi reluate luni și tot atunci va fi recuperat trupul bărbatului.

Salvamontiștii din Bușteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanșă, pe Valea Morarului, într-o zonă în care nu este traseu turistic.

Avalanșa a suprins un grup de turiști, iar primele informații arată că un bărbat a murit.

Șefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru MEDIAFAX că avalanșa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

”A suprins un grup de turiști. Ei au sunat și după ajutor. Este un bărbat decedat, așa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiștii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat Banu.

Acesta nu a putut preciza ce anume a declanșat avalanșa.

La rândul lor, salvamontiștii din Bușteni anunță că intervin pe Valea Morarului, ”unde o avalanșă a produs cel puțin o victimă”.

Salvamontiștii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt și alte persoane surprinse de această avalanșă.