Deputatul Victor Ponta a declarat că PNL și USR nu l-au contactat cu privire la moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă până la finalul sesiunii parlamentare. El a precizat că partidul său Pro România vrea demiterea Cabinetului Dăncilă, dar, dacă liberalii vin cu ”gluma aia lăutărească cu Guvernul Orban”, nu va susține acest demers.

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

”Nu avem nicio negociere pentru moţiunea de cenzură. Cu noi nu au discutat. (...) Consider că dacă nu discută cu Pro România, nu au nicio şansă. Şi dacă discută cu noi, şansele sunt mici, dar singuri... înseamnă că o fac, aşa, de ochii lumii. (...) Noi suntem deja convinşi că trebuie să schimbăm Guvernul Dăncilă, dar vrem să ştim ce se pune în loc şi dacă vin să ne spună gluma aia lăutărească, că o să vină guvernul Orban, nu susţinem”, a declarat el, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a mai spus că, din câte știe, PNL și USR nu i-au contactat nici pe cei de la UDMR.

Pe de altă parte, întrebat dacă în acest an ar putea fi adoptate prevederi referitoare la amnistie şi graţiere, Ponta a opinat că acest lucru e posibil să nu aibă loc.

"Dragnea aşa le-a promis la sponsorii lui, dar cum aşa îi minte de doi ani, cred că îi mai minte un pic. (...) Sponsorii lui politici, mediatici şi financiari", a mai spus liderul Pro România.

Sâmbătă, liderul USR Dan Barna declara că, cel mai probabil, moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare.