Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că nu știe exact ce s-a întâmplat cu profesorul de la o școală din Ploiești care a fost surprins lovind cu scaunul un elev, însă a comentat că oricât de nervos ai fi, ca dascăl, trebuie să te stăpânești. Ea a mai spus că așteaptă rezultatul anchetei inspectoratului școlar și a adăugat că, potrivit legislației actuale, un profesor care a fost sancționat se poate întoarce la catedră, urmând ca noua legea să reglementeze și astfel de situații.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

”Un profesor, în momentul în care a îmbrățișat această meserie, trebuie să înțeleagă că există niște rigori clare. Oricâți nervi ai avea tu, trebuie să te stăpânești și să gestionezi o situație conflictuală când apare în clasă”, a declarat Andronescu, la Digi 24.

Andronescu a spus că așteaptă decizia inspectoratului școlar în acest caz și o va susține, completând că nu vrea să se mai repete așa ceva. Pe de altă parte, a admis că, în baza legii actuale, un profesor sancționat se poate întoarce la catedră.

Ea a mai afirmat că cei de la minister se vor gândi la măsuri care să fie incluse în noua lege. ”Mi-aș dori să nu vorbim de sancțiuni, dar din păcate este nevoie (...) Ne vom gândi, va trebui să existe și pentru părinții care afectează autoritatea profesorilor, și pentru elevi și pentru profesori”, a declarat ea. În opinia sa, dacă un profesor a fost sancționat pentru un act de violență, acesta trebuie să își găsească altă meserie.

O anchetă a început la Școala ”Ioan Grigorescu” din Ploiești, unde un profesor pensionar, care înlocuia titularul aflat în concediu medical, a fost filmat lovind cu scaunul un elev de clasa a șaptea.