Primăria Timișoara a cumpărat primele 25 de trotinete electrice ce vor putea fi folosite gratuit, în același sistem în care funcționează acum bicicletele. Investiția pentru stațiile de închiriere este de 129.000 de lei, iar primarul Nicolae Robu vrea să cumpere și segway-uri pentru studenți.

trotinetaFoto: Hotnews

Primarul Timișoarei a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că a semnat cu o firmă din Craiova, "cea mai tare la capitolul trotinete", contractul pentru achiziția unui sistem cu gestiune informatizată, cu trei stații, fiecare cu capacitatea de 10 trotinete. Pentru început, au fost cumpărate 25 de trotinete electrice, iar principalii destinari sunt studenții.

Robu a spus că valoarea contractului pentru acest sistem este de 129.000 de lei, iar cel mai probabil cele trei stații vor fi amplasate în Complexul Studențesc (două) și una între Universitatea de Vest și Politehnică.

Primarul Timișoarei vrea să cumpere pentru studenți și segway-uri.

"Și Segway-urile rămân în atenție. Le dorim în primul rând peste studenți. E chiar deplasat să vezi o mulțime de mașini parcate total aiurea, în zona facultăților. Toată lumea vine cu mașina sunt convins ca mulți studenți nu vor mai folosi mașina ca să vină la facultate în momentul în care vor avea trotinete. Când vom face bugetul pentru 2019, vom lua mult mai multe trontinete și segwy-uri pentru studenți”, a afirmat primarul Timișoarei.

Intervalul de folosire a bicicletelor, dar și a trotinetelor nou achiziționate este de două ore.