Polițiștii au destructurat o grupare formată din români care au dat zeci de spargeri în Franța. Anchetatorii spun că ei acționau pe timpul nopții, când rupeau sau tăiau acoperișul clădirilor unor firme, iar în acest fel au reușit să fure aproximativ 400.000 de euro.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

În urma unor percheziții făcute în județul Galați, polițiștii au destructurat o grupare formată din români bănuiți de comiterea a 31 de furturi din societăți comerciale din Franța, spun reprezentanții Poliției Române.

Cercetările au fost începute de către autoritățile române în urma unor ordine europene de anchetă trimise în acest an Parchetului Tribunalului Galați de către autoritățile judiciare din Franța. În acest dosar au fost făcute șapte percheziții în județul Galați, existând trei mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze.

Românii cercetați sunt suspectați că ar fi acționat în Franța în perioada 2013-2017, iar modul lor de operare consta în ruperea sau tăierea în timpul nopții a acoperișului unor clădiri în care funcționau sedii de firme, de unde furau banii păstrați peste noapte în casele de marcat.

În acest fel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăți comerciale de pe teritoriul Franței, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, fără ca în calculul acestuia să fie luate și distrugerile cauzate clădirilor, mai spun anchetatorii.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente și aparatură folosită pentru orientare și comunicare la comiterea faptelor - GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT și stații de comunicare.

De asemenea, a fost pus sechestru pe două mașini și un apartament, care ar fi fost cumpărate cu banii proveniți din furturile comise în Franța.