Lucian Șova a declarat joi că respectă decizia partidului de a nominaliza o altă persoană la conducerea ministerului, dar a avertizat că, până la apariția unui decret prezidențial de eliberare din funcție, rămâne ministrul Transportului. De asemenea, el a făcut apel către toți cei care dezbat acest subiect să fie responsabili în afirmații: "Sunt Lucian Șova, sunt ministrul Transporturilor și știu bine ce fac și fac bine ce știu".

Lucian Sova, ministrul TransporturilorFoto: Agerpres

Lucian Șova a susținut joi o conferință de presă pe care a început-o cu precizări legate de statutul său, dată fiind dezbaterea din spațiul public privind situația din Ministerul Transporturilor.

El a avut un mesaj pentru cei interesați și pentru cei care dezbat acest subiect.

"Transmit celor interesati ca eu sunt Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor. Fac apel la toți cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate cu priviri la afirmații și interpretări", a afirmat Șova.

El a susținut că orice interpretare poate crea prejudiciu celor 55.000 de angajați din subordinea sa și pentru milioane de utilizatori ai infrastructurii.

"Recunosc dreptul partidului de guvernământ să facă nominalizări la conducerea oricărui minister. Niciodată comitetul executiv sau președintele partidului nu vor avea dreptate doar când fac o nominalizare în legătură cu mine și ar putea să nu aibă dreptate când fac o nominalizare cu alt coleg de partid”, a spus acesta, în conferința de presă susțșinută la sediul ministerului.

Însă, "până la apariția unui decret prezidențial de eliberare din funcție sunt Lucian Șova, sunt ministrul transportului, știu bine ce fac și fac bine ce știu”, a subliniat el.

PSD a decis în 20 noiembrie remanierea lui Lucian Șova de la Ministerul Transporturilor, propunându-l pentru acest portofoliu pe Mircea Drăghici. De asemenea, PSD a decis schimbarea lui Paul Stănescu de la conducerea Ministerului Dezvoltării și numirea Liei Olguța Vasilescu.

Președintele Klaus Iohannis nu a semnat însă decretele pentru revocarea din funcție a lui Lucian Șova și a lui Paul Stănescu, după ce cei doi au demisionat din Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară la România Tv, că va mai aștepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniștrilor Dezvoltării Regionale și Transporturilor.

CITEȘTE ȘI:Întâlniri în serie între liderii Coaliției pentru a găsi o rezolvare rapidă a blocajului de la Transporturi și Dezvoltare. Dăncilă, așteptată la Dragnea, la Parlament / ​Toni Greblă și Tudorel Toader caută soluții juridice