Colegiul de conducere al instanței supreme s-a reunit joi în ședință pentru a stabili detaliile privind noua tragere la sorți a completurilor de cinci judecători.

ICCJ - simbolFoto: Hotnews

Potrivit unor surse oficiale, Colegiul de Conducere al Înaltei Curți s-a reunit în ședință în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii care a stabilit să fie trase din nou la soți completurile de 5 judecători.

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) recomandă ca Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) să organizeze "de îndată" o nouă tragere la sorți a completurilor de 5 judecători, cu mențiunea că, de această dată, aceste completuri vor fi în număr total de șase - trei în civil, precum și trei în penal, în condițiile în care până acum erau două.

Astfel, tragerea la sorţi pentru refacerea completurilor, din 9 noiembrie, este anulată, iar toate dosarele aflate în prezent pe rolul Înaltei Curţi, de competenţa completurilor de 5, înfiinţate din anul 2014 şi până în prezent, se repartizează aleatoriu, în sistem informatizat, completurilor nou înfiinţate. La unul din completurile de 5 se află și procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Superior al Magistraturii cere instanței supreme să organizeze o nouă tragere la sorți a completurilor de 5 / Toate dosarele, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, vor fi repartizate aleatoriu / Noile reguli pentru refacerea completurilor