​Procurorul care investighează cazul ambulanțierilor de la Corabia acuzați că au furat combustibil din ambulanțe spune că se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigate opt decese care ar putea fi în legătură de cauzalitate cu intervenția la solicitări. Anchetatorii au stabilit că motorina furată de șoferii ambulanțelor provine din plusuri create ca urmare a deplasării la urgențe cu viteze reduse.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prim-procurorul Parchetul de pe lângă judecătoria Corabia, Marian Sorin Lia, a explicat modul în care șoferii de la Ambulanța Corabia furau combustibilul din mașini.

"Am stabilit că aceste cantități de motorină pe care le sustrăgeau ambulanțierii provin din plusuri create ca urmare a deplasării la evenimente cu viteze reduse. Serviciul de ambulanță are anumite normative în baza cărora trebuie să se deplaseze. Pentru acel regim de viteză, consumul mașinilor este normat la o cantitate mai mare, iar în urma faptului că ei nu se deplasau cu viteza respectivă, consumau mai puțin, iar diferența și-o însușeau", a declarat procurorul la Digi 24.

El a spus că în acest caz se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, în condițiile în care în perioada 2013-2018 au murit opt pacienți. "Urmează să stabilim dacă există o legătură de cauzalitate între deplasarea la solicitări cu viteză redusă și decesul celor opt pacienți", a precizat procurorul de caz.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Radu Nucă, a spus că în ultimii trei ani au fost consemnate nouă decese. Cu excepția unui singur caz, când pacientul a murit în timpul transportului cu ambulanța spre spital, celelalte decese au fost la domiciliu. "Când echipajele au ajuns la solicitări, pacienții au fost găsiți decedați", a precizat managerul Ambulanței Olt.

El a mai spus că doar doi ambulanțieri de la Corabia nu sunt vizați de ancheta Parchetului. "Serviciul de Ambulanță Corabia are 18 șoferi, din care 16 au fost suspendati. Mai sunt doi șoferi la acest moment și noi am refăcut graficul cu șoferi aduși din Caracal și Slatina", a spus managerul Ambulanței Olt.

CITEȘTE ȘI: Aproape toți angajații de la Ambulanța Corabia, cercetați după ce ani la rând au furat combustibil din salvări / Ca să ascundă furtul, mergeau cu viteză mică la urgențe