Profesorul de religie din Olt care de Ziua Națională a mers în excursie la Alba Iulia cu 22 de copii din Olt și au înnoptat în catedrală este cercetat disciplinar, aceeași măsură fiind luată de Inspectoratul Școlar Județean și în cazul directorului școlii.

Ambulante la Catedrala ReintregiriiFoto: Captura YouTube

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a anunțat, marți, că "în marea majoritate, dosarul organizării excursiei a fost întocmit cu respectarea reglementărilor legale", dar "s-au constatat două vicii de procedură", scrie evenimentdeolt.ro.

ISJ îi impută profesorului de la școala din localitatea Dăneasa care a mers cu copiii la Alba Iulia că nu a făcut demersuri pentru a le asigura cazarea și că nu a mai luat cu el și un alt cadru didactic însoțitor.

Inspectoratul Școlar a propus declanșarea cercetării disciplinare în cazul profesorului Ion Bobea, precum și al profesorului Georgian Dănescu, director al Școlii Gimnaziale Dăneasa.

Cei 22 de copii, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de profesorul de religie, au fost găsiți în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, copiii ar fi dormit în catedrală, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Națională. A doua noapte, unuia dintre copii i s-a făcut rău, grupul fiind găsit astfel de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. La sosirea echipajului de prim-ajutor s-a constatat că grupul de 22 de copii şi profesorul nu aveau cazare. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, fiind evaluaţi toţi copiii.

Directorul școlii din Dăneasa, Georgian Dănescu, spunea că excursia a fost organizată de către profesorul de religie cu acordul părinților și că dascălul "a avut un plan care se pare că s-a încurcat un pic".

La rândul său, profesorul de religie spunea că nu a rezervat cazare deoarece aveau două posibilităţi de a pleca spre casă: în aceeaşi zi, cu un tren ce trebuia schimbat la Simeria sau cu unul direct, duminică dimineaţă, situaţie în care ar fi mers să înnopteze cu copiii la un seminar din Alba Iulia, cum stabilise anterior cu un responsabil din cadrul aşezământului.

CITEȘTE: Ecaterina Andronescu, despre cazul elevilor care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia: Lipsă de responsabilitate crasă; e necesar să înăsprim sancțiunile pentru asemenea situații