Procurorii DNA au început urmărirea penală și l-au pus sub control judiciar pe Radu Viorel Vrăcioiu, medic ORL la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila” pentru luare de mită. Acesta a fost prins în flagrant luând mită 500 de lei pentru o operație, după ce s-a plâns că suma oferită inițial de pacientă este prea mică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 noiembrie, pentru Viorel Radu Vrăcioiu, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, potrivit Mediafax.

”În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menționată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, transmite DNA.

Potrivit ordonanței procurorilor, înaintea flagrantului, pe 27 noiembrie, înainte de operație, medicul i-a reproșat pacientei că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenționa să i-o ofere, spunându-i că pentru această sumă de bani „nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații”.