Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți pentru a-i avertiza pe locuitorii din Brașov că un urs umblă pe străzile din mai multe cartiere, inițial fiind văzut în zona gării.

Urs in BrasovFoto: Captura video

Mesajul transmis de autorități a fost "Atenție, urs observat liber în zona strada Turnului. Evitați zona!", potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

Presa locală scrie că ursul a fost văzut inițial în zona gării, iar în imagini postate pe Facebook ursul poate fi văzut alergând printre mașini.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat la Digi 24 că ursul a fost văzut în mai multe zone din Brașov, iar la ISU au fost primite apeluri în acest sens începând cu ora 12.45.

Inițial, ursul a fost văzut în zona gării, la intersecția cu bulevardul Alexandru Vlahuță, apoi au fost primite apeluri de la persoane din zona străzii Turnului, unde se află și un parc și un mall.

"Avem semnale acum că ursul s-ar fi îndreptat spre câmp, la ieșirea din oraș, dar nu avem o certitudine", a afirmat reprezentantul ISU Brașov.