Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a confirmat luni că 15 bebeluși au fost internați, dintre care pentru 11 s-a confirmat infectarea cu stafilococul auriu meticilino rezistent, iar pentru alți 4 se așteaptă rezultatul analizelor. Firea a mai spus că măsuri ar fi fost luate încă din octombrie și și-a cerut scuze părinților.

Gabriela FireaFoto: PMB

”Vom face tot ce ține de noi pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. În primul rând să ne cerem scuze părinților pentru că nu am văzut pe nimeni să își ceară scuze”, a spus Firea.

Ea a mai susținut că Maternitatea Giulești este una dintre cele mai bune, mărturisind că ea însăși a născut primul copil acolo. Anual, la Giulești se nasc 13.000 de bebeluși. Din octombrie și până acum s-au născut 700 de copii, dintre care 20 au prezentat diferite afecțiuni cutanate și au ajuns la Spitatul Grigore Alexandrescu, a mai declarat Firea.

Edilul a mai precizat că din cele 104 persoane care ar fi putut intra în contact cu bebelușii doar la 20-21 s-a confirmat în urma analizei că sunt infectate cu stafilococul auriu, dar acestea nu mai sunt în activitate.

Primăria asigură funcționarea și administrarea clădirii, dar nu este responsabilă pentru actul medical, a mai transmis ea.