Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka, adresând urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Mesajul șefului statului a fost prezentat la Tempul Coral din București de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, care conduce Departamentul Cultură, Culte și Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului, publicat pe site-ul Președinției:

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă.

Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun.

Templul Coral ne reamintește, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate și prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unității în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma.

Hag Hanuka Sameah!”​