Klaus Iohannis, mesaj pentru comunitatea evreiască din România cu prilejul Sărbătorii Hanuka

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 2 decembrie 2018, 20:36 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Facebook - Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka, adresând urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Mesajul șefului statului a fost prezentat la Tempul Coral din București de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, care conduce Departamentul Cultură, Culte și Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului, publicat pe site-ul Președinției:

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă.

Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun.

Templul Coral ne reamintește, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate și prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unității în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma.

Hag Hanuka Sameah!”​








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.















488 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by