Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, sâmbătă, la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, eveniment în cadrul căruia a prezentat din partea României un mesaj de felicitare pentru mandatul încredinţat de majoritatea mexicanilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres. în marja acestui eveniment, Ana Birchall a avut o serie de întrevederi cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, cu Ivanka Trump, cu vicepreşedintele Argentinei, Gabriela Michetti, precum şi cu noul ministru de Externe al Statelor Unite Mexicane, Marcelo Luis Ebrard Casaubon.

"Demnitarul român a adresat felicitări pentru numirea în funcţie a ministrului de Externe mexican, Marcelo Luis Ebrard Casaubon, şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, exprimând, totodată, convingerea că relaţiile bilaterale româno-mexicane se vor dezvolta într-un ritm susţinut. În întrevederea cu Marcelo Luis Ebrard Casaubon, Ana Birchall a evidenţiat excelentele relaţii româno-mexicane, dinamica pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivel bilateral, precum şi importanţa acordată de ambele părţi modernizării Acordului Global UE - Mexic", se mai arată în comunicat.

Vicepremierul român a subliniat că dezvoltarea relaţiilor cu Mexicul, îndeosebi din perspectiva dinamizării cooperării economice bilaterale, reprezintă un obiectiv important, "consemnat în programul nostru de guvernare, la capitolul relansării relaţiilor cu ţările emergente din Asia, America Latină şi Africa".