Peste 50 de persoane au protestat, sâmbătă seara, de Ziua Naţională, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, cerând ca România „să nu mai fie condusă de corupţi”: „Nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate”, au transmis ei, potrivit Mediafax.

Manifestatie la Cluj, 1 decembrieFoto: Facebook/ Dumitru Cornel Vilcu

Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri ale UE şi tricolore, dar şi un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”.

Cornel Vîlcu, unul dintre protestatari, a declarat că acţiunea semnalizează faptul că nici măcar de Ziua Naţională nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate, care spune că România, la 100 de ani, „este o ţară aflată în pragul unei decizii fundamentale: dacă va continua pe drumul european sau face paşi înspăimântători înapoi”.

„Noi vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu mai deţină în întregime puterea şi să nu mai deţină capacitatea de a utiliza forţele statului, Jandarmeria, împotriva celor care îşi exprimă dreptul de liberă expresie”, a spus Vîlcu.

Potrivit protestatarilor, în anul Centenarului, locul României este în UE, iar pentru asta este nevoie „să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei”.

„Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, a spus un alt protestatar.

Un protest similar e organizat și la Oradea, de la ora 19.00.