Aproximativ zece mii de oameni participă la un marş al Unirii României cu Basarabia, la Alba Iulia. Participanții au ajuns în Gara Teiuș din mai multe județe ale țării, au steaguri și cântă cântece patriotice, transmite Mediafax.

Masul UniriiFoto: Captura Facebook

La Marşul Unirii participă aproximativ zece mii de oameni. Mulți dintre aceștia au ajuns în Gara Teiuș, aflat la marginea orașului Alba Iulia, și vin din mai multe județe. De asemenea, la marşul Unirii României cu Basarabia participă și oameni din diaspora.

Oamenii au steaguri tricolore, fulare și mulți sunt îmbrăcați în haine populare. Participanții afișează în principal mesajul ”România, o țară unită” și cântă cântece patriotice.

Coloana este condusă de un tricolor pe care scrie ”Uniți sub tricolor”.

Oamenii au pornit în marș, urmând să ajungă în cetrul orașului Alba Iulia.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie a începu cu oficierea Serviciului Religios, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, la fel ca acum 100 de ani. De la ora 8.00 are loc Marşul Unirii. Zeci de mii de români din mai multe judeţe, Republica Moldova şi diaspora participă.

De la ora 10.30, în Sala Unirii din Alba Iulia, se va da citire “Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba lulia”. Sala Unirii reprezintă un simbol şi templu al României Mari, în care delegaţii românilor transilvăneni au votat Unirea Transilvaniei cu România, clădirea fiind proaspăt reabilitată.

La ora 10.45, în faţa Sălii Unirii are loc primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun, iar cei prezenţi vor asculta mesaje emoţionante care vor aduce aminte de momentele petrecute la 1918.

De la ora 12.30 va avea loc sfinţirea Monumentului Unităţii Naţionale. Președintele Klaus Iohannis este așteptat la ora 15.00, la inaugurarea Monumentului, iar apoi va participa la parada militară.

În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte de muzică populară şi cântece patriotice, iar seara se va încheia cu spectacol de artificii şi un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai şi orgă.