Mii de oameni asistă vineri dimineață la slujba de Sfântul Andrei de la Catedrala Mântuirii Neamului, ceremonie oficiată de Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și de Patriarhul Daniel. Credincioșii stau afară și urmăresc slujba pe monitoare, așa cum s-a întâmplat și duminică, la sfințirea catedralei.

fakepath\Liturghie-de-Sfantul-Apostol-Andrei-la-Catedrala-NationalaFoto: Hotnews

Catedrala Mântuirii Neamului poartă și numele Sfântului Apostol Andrei, considerat ocrotitorul românilor. Alături de cei doi patriarhi se află mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mii de oameni urmăresc slujba afară. Ei vor putea intra în Catedrală după ora 13.00, la finalul slujbei.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită duminică, iar de atunci mii de oameni au stat zilnic la cozi pentru a putea vizita lăcașul de cult.

Patriarhia stabilise ca biserica să rămână deschisă până joi seară, dar a decis prelungirea programului până duminică seară. Decizia a fost luată joi, după ce câteva sute de oameni au rupt cordoanele de jandarmi pentru a forța intrarea în altarul catedralei.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, spunea joi că zeci de mii de oameni au vizitat în aceste zile Catedrala Mântuirii Neamului, iar până duminică seară se va depăși cifra de 100.000.