Mulți dintre românii celebri despre care se vorbește în filmulețul de promovare a României, lansat astăzi de Guvern, au părăsit țara și nu au dorit să se întoarcă, atrage atenția jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta vorbește și despre minciunile – nu puține – pe care le prezintă clipul.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Filmul acesta ar fi putut fi făcut atunci fără probleme, în 1987, 1988. Ceausescu ar fi fost foarte încântat. Dacă luăm în considerare coeficientul de inteligență al receptorului, acest film e adresat oligofrenilor. De ce? Vedem pe ecran pădure şi voce-bogată ăsta spune: pădure. Vedem pe ecran lup, spune lup, vedem apă, spune apă. Asta e pentru persoanele care au mari dificultăți în a se conecta la realitatea înconjurătoare. Trebuie să-i iei de la zero, să le explici”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Are minciuni filmul. Am spus cui îi e adresat: oligofrenilor, din punct de vedere al IQ-ului. Oare să fie adresat străinătății, Uniunii Europene acest film? Iată România, UE, tu care ne bați cu biciul MCV-ului. UE, curvă satanistă, cum spune Florin Zamfirescu, tu care ne asuprești și ne arunci pe scări, iată pe cine bați. Oare să fie adresat Uniunii Europene acest filmuleț? Daca e așa, oligofreni sunt cei care l-au făcut. E greu de crezut că cineva de pe-acolo o să se lase convins”, a continuat jurnalistul.

Articolul integral, pe Digi 24.ro