Şapte persoane au fost trimise în judecată de procurori în dosarul agresării celor doi jandarmi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Ei sunt acuzați și de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce femeii jandarm care a fost lovită cu pumnii și picioarele i-a fost furată arma.

Violente la protestul din 10 augustFoto: Agerpres

Parchetul Tribunalului București a anunțat joi că în dosarul de ultraj deschis în urma violențelor din Piața Victoriei au fost trimise în judecată șapte persoane acuzate de ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit procurorilor, cinci dintre inculpaţi i-au agresat pe cei doi subofiţeri de jandarmi, lovindu-i cu pumnii pumnii şi picioarele, iar un alt inculpat a sustras arma femeii jandarm. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat pe un teren din apropierea localităţii Petrăchioaia, din Ilfov Ilfov, unde au tras două focuri de armă.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1.

În seara zilei de 10 august, jandarmii au intervenit în forță în Piața Victoriei, folosind gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite peste 400 de persoane, între care și mai mulți jandarmi. Doi jandarmi, un bărbat și o femeie, au fost prinși în mijlocul unor protestatari violenți și au fost loviți cu pumnii și picioarele. La un moment dat, câțiva oameni au intervenit în apărarea lor și i-au acoperit cu mâinile, apoi i-au scos pe jandarmi și i-au dus într-o zonă sigură.