O copie a sabiei lui Ștefan cel Mare a fost adusă în țară joi din Turcia, urmând să fie dusă la Sibiu, la inițiativa Jandarmeriei Române. Delegația care a adus în țară replica sabiei a fost întâmpinată la Giurgiu de Sebastian Cucoș, șef al Jandarmeriei în timpul protestelor din 10 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoș a întâmpinat astăzi la Giurgiu o delegație care a adus în țară replica sabiei marelui domnitor Ștefan cel Mare", a scris Jandarmeria, pe Facebook.

Fost șef al Jandarmeriei Române în timpul protestelor din 10 august reprimate violent de forțele de ordine, Cucoș este prim-adjunct al inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Copia sabiei lui Ştefan cel Mare a fost adusă din Turcia și urmează să ajungă în această după-amiază la Sibiu, unde va fi sfințită la Catedrala Mitropolitană de către mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza. Din Sibiu, sabia va ajunge la Brașov, unde vineri, de Sfântul Andrei, va fi dusă la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”. De Ziua Naţională, aceasta va fi expusă în cadrul defilării militare ce se va organiza în centrul Braşovului.