VIDEO Filmul Guvernului pentru Centenar - România, „grădina Maicii Domnului” și „țara nemuritorului Dracula”, „o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani”

de M.H.     HotNews.ro
Joi, 29 noiembrie 2018, 12:01 Actualitate | Esenţial


Film centenar
Foto: Captura video
Un film de prezentare a României, la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, a fost prezentat joi în ședința Cabinetului de la Alba Iulia și publicat pe site-ul Guvernului. În clip sunt prezentate atracțiile turistice cele mai cunoscute, bogățiile naturale, sunt evocați marii savenți și creatorii „atinși de geniu”. România este "țara nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț", "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani".Clipul are patru minute și șase secunde și a fost proiectat și în debutul ședinței aniversare de guvern care are loc în sala Unirii din Alba Iulia.

"România, un picior de plai, o gură de rai - o descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate, pentru o țară pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o Grădina Maicii Domnului", începe clipul de prezentare.

Filmul continuă cu descrierea României - "țară a câmpiilor, unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munților falnici mângâiati de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleștarul, a valurilor înspumate ale Mării Negre, a Dunării și a splendorilor de patrimoniu mondial din Delta Dunării".

România este și țara pădurilor virgine, a aurului și a argintului, a sării, petrolului și a gazelor naturale, a oamenilor care au traversat o istorie cu mărețe izbânzi.

"România este țara nemuritorului Dracula, a albastrului de Voroneț".

"În România, pentru prima dată un om s-a ridicat de la sol cu un aparat mai greu decât aerul, a fost construit primul avion aerodinamic, s-a remarcat prima femeie inginer din lume".

Din clipul de promovare aflăm că patrimoniul universal este îmbogățit de opera unor creatori naționali atinși de geniu - Brâncuși, Eminescu, Cioran, Eliade, Enescu. Sunt evocați și Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Simona Halep.

România, "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani sărbătorește 100 de ani ca stat unitar".

"România continuă să crească, să se dezvolte și să atragă". Este "o țară stabilă și sigură, în care toleranța si buna înțelegere caracterizează viața cetățenilor, indiferent de religie, etnie sau minoritate".
"La sărbătoarea Centenarului său, România privește cu încredere în viitor, este mândră de istorie și de venirea sa. La mulți ani, România", se încheie clipul de prezentare.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4215 vizualizari

 • +16 (24 voturi)    
  Aiureală ieftină (probabil plătită foarte scump) (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:37)

  gigelBalanel [utilizator]

  În film se afirmă că „în România pentru prima oară un om s-a ridicat de la sol cu un aparat mai greu decât aerul”. :))))

  Evenimentul primului zbor al aparatului „Vuia 1” a avut loc la 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris.
  • -10 (12 voturi)    
   Gigele (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:58)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui gigelBalanel

   inainte de a zbura in franta, Vuia a avut mai multe tentative inca din 1889 in Romania, inclusiv una in care a zburat 10-15 m in 1896 langa Timisoara.
   • +5 (9 voturi)    
    E posibil (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:19)

    gigelBalanel [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    ... sau cel puțin nu imposibil. Dar, n-am găsit nicăieri informațiile menționate de dvs. Aveți o sursă? Chiar m-ar interesa. Mulțumesc!
   • +9 (13 voturi)    
    Mai greu cu istoria (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:21)

    Cristina84 [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    Gigele, in 1889 Timisoara n-avea nici o treaba cu Romania
    • -3 (7 voturi)    
     Pai si (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:41)

     mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Cristina84

     Clujul in 1889 facea parte din imperiul austro-ungar - asta inseamna ca Timisoara si Cluj nu sunt orase romanesti ?
     • +1 (5 voturi)    
      Clujul e cam unguresc (Joi, 29 noiembrie 2018, 18:01)

      johnny2 [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

      Cluj-NAPOCA e putin mai romanesc!
   • +4 (12 voturi)    
    iar incepem cu povesti (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:45)

    OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    nu ne dai si noua o dovada, o documentare la ideile astea aruncate pe geam? nu de altceva, dar noi, restul lumii, stim ca ca el nu a zburat 9a nu se confunda zborul cu saltul) pana in 1906, pe cand Lilienthal zburase cu planorul inca din 1893 (primul din lume documentat ca schite sunt de 2000 de ani..), iar fratii Wright au efectuat in 1903 primul zbor controlat, susținut și autopropulsat al unui aparat mai greu ca aerul. Si chiar daca mai sunt vreo 8..9..10 care au pretins ca au fost ei primii (altii nu Vuia:)), intre 1897 si 1906, doar in cazul fratilor s-au putut verifica faptele. Zborul lui Vuia din 1906 de 12m dupa care s-a oprit motorul nu a putut fi incadrat la criteriile mentionate mai sus (PS in 1905 fratii Wright efectuau zboruri de pana la 40km lungime..). E un pionier insemnat cu siguranta dar sa sustii ca a fost PRIMUL, arata doar aroganta unor mamaligari ignoranti. (PS@ si francezii vremii I-au facut mincinosi vreo 3 ani pe fratii Wright, apoi si-au cerut scuze dupa demonstratie... cam asta e diferenta de caracter)
    • -3 (7 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:10)

     [anonim] i-a raspuns lui OvidiuF

     • +2 (6 voturi)    
      E CLAR (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:23)

      OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui

      inseamna ca l-au furat la Nobel pe Paulescu.....sau?!:):):):):):)
    • +1 (5 voturi)    
     Vuia (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:23)

     mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuF

     a realizat primul zbor autonom - cu propulsie proprie din lume in 1896, chiar daca acel record nu a fost omologat nefiind prezente doar cateva ziare ale vremii, mai tarziu in 1906 langa paris a fost omologat primul zbor autopropulsat din lume cu Vuia I . Zborurile realizate de fratii Wright nu erau autonome - ei se foloseau de catapulte si de sine pt a-si lansa aparatele.
     • +2 (6 voturi)    
      deci? (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:26)

      OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

      1. da-ne si noua ceva surse cu zborul asta... nu te rugam a 3a oara... ca e penibil..
      2. "zbor"? esti sigur?:)
     • -2 (8 voturi)    
      specialitatea romanilor (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:33)

      OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

      e sa ia un detaliu, sa il faca idee principala, si sa construiasca un eseu intreg pe asta. Daca noi comparam salturi de 10-20m cu zboruri de 3..10..20..35km inseamna ca e o conspiratie mondiala care ne refuza coroana la "salturi":):). Da e autonom, d-asta e un pionier important cum am spus, primul sa zboare nu e, in nici o singura sursa verificata din lumea civilizata.
      Apropo, ca vorbim de durabil... cum a "zburat" Vuia 2, banuiesc ca mai bine ca era o imbunatatire... sau?:):):):)
      • -1 (5 voturi)    
       Diverse (Joi, 29 noiembrie 2018, 15:09)

       mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuF

       catapulte sau alte forme de propulsie existau inca din antichitate in europa si china, insa Vuia a fost primul care a realizat un zbor autonom fara propulsie lucru de la care ulterior s-a inspirat inclusiv aviatia moderna, Fratii Wright inaintea lui Vuia doar au perfectionat tehnici care existau inca din antichitate,
       • 0 (6 voturi)    
        looooool (Joi, 29 noiembrie 2018, 15:43)

        OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

        aia au perfectionat zbor cu motor de 40km si el a inventat DUPA un salt de 12m loooooooool tu citesti ce scrii?

        Vezi ca ai ramas pe raboj CU O MINCIUNA pana si sub nivelul Antenei 3... povestea aia cu zborul din 1896......... daca nu trimiti o sursa credibila sa nu mai scrii, ca se inchide cosul de gunoi al istoriei de la periferia civilizatiei si nu mai am ce face cu scrierile tale...
        • -1 (5 voturi)    
         Agresivitatea (Joi, 29 noiembrie 2018, 16:31)

         mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuF

         sa nu credeti ca va face mai credibil in momentul in care lansati fake news-uri - primele zboruri ale fratilor wright in nici un caz nu au fost in lungime de zeci de km ci doar cateva sute de m - lucru care se realizase prin catapulte si diverse planoare inca din anchitate singura noutate introdusa de fratii Wright a fost faptul ca ei au inteles unele notiuni de aerodinamica pe care le-au folosit la planoarele lor catapultate sau trase prin franghii.E adevarat ca ulterior inspirandu-se din zborurile autonome ale lui Vuia au aparut zboruri de zeci de kilometrii, realizate nu doar de fratii wright. Zborul autonom al lui Vuia apare chiar si in guiness book ca fiind primul zbor autopropulsat din istorie,o sursa probabil pt dvs nu la fel de credibila ca antena 3. iar referitor la zborul din 1896 - am mai spus ca unele ziare ale vremii, care se mai gasesc doar in arhive, au mentionat acel zbor.
         • +2 (6 voturi)    
          MINTI MA (Joi, 29 noiembrie 2018, 16:54)

          OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

          si cu 1896 si cu Wright: After Orville suffered a bone-jarring and potentially fatal crash on July 14, they rebuilt the Flyer with the forward elevator and rear rudder both enlarged and placed several feet farther away from the wings. They also installed a separate control for the rear rudder instead of linking it to the wing-warping "cradle" as before. Each of the three axes—pitch, roll and yaw—now had its own independent control. These modifications greatly improved stability and control, enabling a series of six dramatic "long flights" ranging from 17 to 38 minutes and 11 to 24 miles (39 km) around the three-quarter mile course over Huffman Prairie between September 26 and October 5. Wilbur made the last and longest flight, 24.5 miles (39.4 km) in 38 minutes and 3 seconds, ending with a safe landing when the fuel ran out. The flight was seen by a number of people, including several invited friends, their father Milton, and neighboring farmers... 1905 maaaaa
          • -5 (5 voturi)    
           Continuati (Joi, 29 noiembrie 2018, 17:22)

           mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuF

           sa fiti agresiv si e ultima data cand mai raspund unui fake. Doar dupa zborul din 1906, consemnat inclusiv in guiness-book, fratii wright si altii au reusit zboruri autonome - toate bazandu-se pe autopropulsia introdusa prima data in istorie de Vuia.
         • +2 (6 voturi)    
          si minti deformand ce am spus (Joi, 29 noiembrie 2018, 16:55)

          OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

          am scris de zborurile din 1905, nu de primele. 1905 fiindca oricum cu un an INAINTEA lui Vuia.. ori esti un mare mincinos ori.....
         • +2 (4 voturi)    
          hehehe (Joi, 29 noiembrie 2018, 17:27)

          OvidiuF [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

          unele ziare ale vremii... si nu exista NICI UN singur link credibil catre stirea asta??:):):):) in 1896 Vuia nu era student in Budapesta? loooooooool
          • -2 (2 voturi)    
           Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 noiembrie 2018, 20:06)

           [anonim] i-a raspuns lui OvidiuF

   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 noiembrie 2018, 11:39)

    [anonim] i-a raspuns lui mihaipricop

  • +2 (6 voturi)    
   Ce vreti sa spuneti nu are legatura cu Vuia (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:49)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui gigelBalanel

   Vreti doar sa umiliti.

   Dar cum de nu ati remarcat ca vorbitorul nu are accent romanesc?
 • +14 (20 voturi)    
  cine vorbeste ? (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:41)

  tecumseh [utilizator]

  are un ton de parca prezinta meciul pitbull atodiresei vs moartea din carpati
 • +11 (19 voturi)    
  revin in 5 minute (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:41)

  tahomir [utilizator]

  da' intai ma duc sa vomit ca nu am avut ce face si m-am uitat la film. Eroare!
  • -6 (6 voturi)    
   Lasati, puteti sa nu mai reveniti (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:15)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   .
  • +2 (2 voturi)    
   Da, asa e, e ca un pumn in stomac. (Joi, 29 noiembrie 2018, 15:18)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Scuze. Si vocea si mesajul sunt inadecvate

   Nu avem nevoie de niciun fel de argumente sau justificari despre ce inseamna si cum ne simtim tara. E ca si cum am incerca sa povestim o melodie.
 • +10 (12 voturi)    
  Of (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:00)

  Pixelul [utilizator]

  Uof, n-au fost în stare să bage virgula aia din "La mulți ani, România!" nici după atâta vreme...
 • +10 (12 voturi)    
  Ar trebui tradus in mai multe limbi (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:18)

  Sevraj [utilizator]

  Uite, incerc eu sa il traduc pt Coreea de Nord: 루마니아 : 프레젠테이션 영화
  Tot ce se spune acolo am invatat acum 40 de ani la scoala, cu exceptia faptului ca marii oameni (Cioran, Eliade) au fugit prigoniti din Romania si au fost urmariti pe la Paris sau Chicago.
  În România comunista, Brâncuși a fost contestat ca unul din reprezentanții formalismului burghez cosmopolit.
  Wikipedia: In anul 1957 Brâncuși îl cheamă pe arhiepiscopul Teofil, preot la biserica ortodoxă, se spovedește și se împărtășește, apoi îi mărturisește că moare „cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în țara mea”
 • +4 (6 voturi)    
  Google Translate??? (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:34)

  Andres [utilizator]

  Au pus cumva textul pe Google Translate si au inregistrat versiunea audio??
  Oribil!!!
 • +5 (7 voturi)    
  mvaaai (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:35)

  Toni_Romania [utilizator]

  mai frate, ce i'a mai pocnit patriotismul pe toti politicienii zilele astea.....
  (din daci si romanii???... aoleu, o sa faca fibrilatie dacomanii....)
 • +8 (10 voturi)    
  puteau sa-l lase fara sunet ca pe cele cu veorica (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:44)

  Jimmothy [utilizator]

  puteau sa-l lase fara sunet ca pe cele cu veorica
 • +10 (12 voturi)    
  scarba (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:53)

  Itsoc [utilizator]

  Romana, tara care:
  - isi taie fara mila padurile
  - isi polueaza masiv raurile
  - isi omoara fauna
  - isi distruge patrimoniul cultural pentru a face mall-uri
  - isi distruge muntii construind gropi de gunoi si biserici in varf de munte
  - isi omoara in spitale si batjocoreste cetatenii
  - distruge sperantele cetatenilor inca din fasa
  • -5 (7 voturi)    
   si care inca.... (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:17)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   ...da vina pe Ceau
 • +9 (11 voturi)    
  mai lipsea poza cu ceausescu (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:54)

  liviu_ [utilizator]

  si aia cu dracnea si era perfect...
  mi-a venit sa vomit la filmu ala...
  atata propaganda cretina nu am mai vazut de mult...
  realizez ca astfel de evenimente sunt propabanda... dar nu atat de pe fata nene...
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:04)

  [anonim]

 • +10 (14 voturi)    
  Facut kitschos, in mod deliberat (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:05)

  ww [utilizator]

  Pe langa modul stangaci in care e realizat si comentat, clipul contine prea multe stereotipii ca sa fie altceva decat o (noua) bataie de joc la adresa natiunii romane.
  Ce sa astepti de la cozile de topor puse sa conduca o tara ajunsa colonie? Patriotism, dragoste pentru iobagii pe care ii stapanesc, respect pentru istorie?

  Si, daca tot v-ati permis sa pronuntati numele lui EMINESCU, iata ce va raspunde peste veacuri:
  "Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!"
  • 0 (0 voturi)    
   Nici nu are accent romanesc. Romanieeea? (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:35)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui ww

   Textul, treaca-mearga, dar vocea e clar batjocura, Romanieeea, suna ca o chemare la ordin.

   Chiar nimeni din guvern nu a observat nimic in neregula, sau asta e viitoarea forma oficiala a limbii romane?

   Intonatia si accentul imi amintesc de bancurile cu cele doua personaje...
 • +8 (10 voturi)    
  Abia mi-am stapanit nervii pana la final (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:20)

  Habermas [utilizator]

  deja la inceput, a inceput ca o emisiune de la TV nationala din Coreea de Nord, apoi a continuat cu o prostie, falsitate si lipsa de eleganta care te fac sa vomiti.

  O bataie de joc la adresa Romaniei si a Romaniei.
  Un film facut in bataie de joc, si asta in mod deliberat!
  • +6 (6 voturi)    
   Bataie de joc la adresa (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:29)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   Romaniei si Romanilor.
   Inca fierb de nervi.
 • +2 (6 voturi)    
  Pacat (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:21)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pacat ca Guvernul murdareste 1 Dec, prin simpla prezenta a acestor HOTI. România a aparut ca tara prin vointa marilor puteri si simpatie pentru guvernantii de atunci. Va disparea la fel, dar datorita SCÂRBEI pe care europenii au au fata de o tara in care hotii voteaza hoti.
 • +3 (5 voturi)    
  Pe Culmile Cretinismului (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:22)

  Habermas [utilizator]

  asa ar trebui numit filmul asta, si apoi ar trebui aruncat la gunoi.
  Este un film care reflecta mentalitatea si falsitatea interesata si dispretul BIROCRATIEI statului (am sters "birocratiei romanesti", pt ca nu e Romaneasca) la adresa Romanilor.
 • +6 (6 voturi)    
  Filmul este o insulta la dresa inteligentii (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:32)

  Habermas [utilizator]

  oamenilor, fie ei Romani sau altceva.
  Mi-e rusine cu un astfel de aparat de stat, si cu astfel de oameni precum cei care sunt autorii morali ai acestui film facut ca pentru retardati.
 • +5 (5 voturi)    
  zici ca-i facut de viorica (Joi, 29 noiembrie 2018, 15:20)

  KayT [utilizator]

  Comentariul suna ca o compunere de clasa a 4-a a unui elev care si-a dat silinta sa foloseasca toate "expresiile frumoase" care i-au trecut prin cap.

  Kitch, mandrie prosteasca si nefondata, stereotipuri si comparatii ieftine.
 • +6 (6 voturi)    
  O poezie cu dealuri! (Joi, 29 noiembrie 2018, 16:01)

  n.dumiritu [utilizator]

  Româniieeeaa! Țara superlativelor care sînt prea greu de suportat! Cel putin 4 mil. de foști locuitori s-au declarat bătuți, au dat bir cu fugiții dintre atîtea splendori și fapte uluitoare și istorie de glorie care obligă muritorii de azi.
  "România privește cu încredere în viitor"; depinde pe cine intrebi, vezi mai sus.
  "este mândră de istoria și de [de]venirea sa."; la ce e bun sa anunti asta? Devenirea ne stirneste zi de zi uimirea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by