VIDEO Cabinetul Dăncilă, la Alba Iulia pentru o ședință solemnă în Sala Unirii - s-a scandat ”Demisia!, Rușine să vă fie!” - UPDATE

de DG     HotNews.ro
Joi, 29 noiembrie 2018, 10:36 Actualitate | Esenţial


Dancila sedinta solemna
Foto: captura video
Premierul Viorica Dăncilă și membrii Cabinetului său, aflați la Alba Iulia pentru o ședință solemnă în Sala Unirii, au fost huiduiți, scandându-se "Demisia! Rușine să vă fie!". Viorica Dăncilă a venit îmbrăcată în costum popular, iar la începutul ședinței ea le-a spus miniștrilor că este "probabil cel mai emoționant moment" al mandatului acestui guvern. Discursul lui Dăncilă a fost urmat abrupt de filmul de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului, proiectat pe două ecrane amplasate în Sala Unirii. Filmul promovează imaginea României, ”grădina Maicii Domnului, țara nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț”. Huiduielile au continuat și pe durata ședinței Guvernului.

UPDATE Viorica Dăncilă a spus, la începutul ședinței, că Sala Unirii este "un templu al României Mari, unde s-a semnat actul Marii Unirii, un loc unde oamenii simt cu adevărat mândria de a fi români".

Dăncilă le-a spus miniștrilor că în plan simbolic este "probabil cel mai emoționant moment" al mandatului acestui guvern.

"Vom continua să oferim servicii publice în folosul cetățeanului, să arătăm că avem capacitatea să le lăsăm moștenire o Românie mai prosperă. Eforturile pe care le depunem, toate inițiativele au scopul de a consolida o Românie puternică, dinamică, cu o economie puternică", a susținut Viorica Dăncilă.

Discursul lui Dăncilă a fost urmat abrupt de un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului, proiectat pe două ecrane amplasate în Sala Unirii. Filmul promovează imaginea României, ”grădina Maicii Domnului, țara lui Dracula și a albastrului de Voroneț”.

Prima parte a ședinței de guvern la care presa a avut acces s-a încheiat.

UPDATE Ședința Guvernului, programată la 10.30, a început la ora 11.00. Viorica Dăncilă este îmbrăcată în costum popular.

Viorica Dăncilă a fost primită la Sala Unirii cu pâine și sare.

La începutul ședinței a fost intonat Imnul Național.

Înaintea ședinței, Dăncilă și membrii cabinetului său au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului. Un mic grup de protestatari i-au așteptat pe Viorica Dăncilă și pe miniștri la Statuia lui Mihai Viteazul, iar în momentul în care au ajuns au fost huiduți. Câțiva oameni au scandat "Demisia! Rușine să vă fie!".

Niciunul dintre membrii Guvernului nu a reacționat la scandări, preferând să se facă că nu îi aud pe protestatari, în ciuda faptului că aceștia aveau și o portavoce, scrie alba24.ro. Până la urmă, protestatarii au fost opriți de jandarmi.După depunerea coroanei, membrii Cabinetului Dăncilă au fost din nou huiduiți, în timp ce mergeau spre Sala Unirii. Mai mulți oameni au scandat "La pușcărie" și "Demisia".

Înaintea ședinței Guvernului, Dăncilă a vizitat Monumentul Unirii din Alba Iulia, după care a avut o întrevedere cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu Pop, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Alba-Iulia.

La finalul ședinței de Guvern, vor fi semnate Acordul între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ și Acordul între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a stârnit un val de critici după ce a organizat un prânz de lucru în Sala Tronului din fostul Palat Regal. Sala Unirii, locul în care, în 1918, a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România, a intrat în reabilitare în primăvara acestui an și este închisă pentru public. Aceasta va putea fi vizitată în 1 și 2 decembrie.

Sala Unirii, închisă din primăvară pentru reabilitare, deschisă special pentru ședința solemnă de guvern

Sala Unirii din Alba Iulia, locul în care, în 1918, a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România, a intrat în reabilitare în primăvara acestui an și a fost închisă pentru vizitatori. A mai fost deschisă pentru public în timpul lucrărilor la acoperiş.

Sala Unirii va fi redeschisă pentru public în 1 Decembrie, la Centenarul Marii Uniri și în 2 decembrie. Sâmbătă va fi deschisă vizitatorilor între orele 13.00 și 05.00, iar și duminică între orele 8.00 și 19.00. Aceasta urmează să fie închisă din nou până, cel mai probabil, la vară, când se estimează că va fi finalizată restaurarea întregii clădiri, scrie Alba 24.

Pe intrarea principală, adăugată în 1922 sub forma unui arc de triumf, au fost reamplasate recent două steme regale, distruse de comunişti şi refăcute în cadrul actualului proiect de restaurare pe baza fotografiilor de epocă.
De asemenea, a fost reamplasată în interiorul Sălii Unirii şi pictura originală de la 1922, cu portrete ale unor voievozi şi personalităţi din viaţa culturală, realizată în tehnica ulei pe pânză de către francezul Pierre Bellet. Redescoperită în urmă cu câţiva ani într-un depozit al muzeului din Alba Iulia, după ce a fost dată jos de către regimul comunist, pictura a fost restaurată între timp de specialiştii de la Brukenthal. Au fost refăcute, tot pe baza fotografiilor de epocă, şi mai multe jardiniere din piatră, în care va fi pus în mod simbolic pământ din celelalte regiuni ale României Mari.

Valoarea contractului de reabilitare este de peste 6,8 milioane de lei, fără TVA, bani alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Clădirea a fost construită între 1898 şi 1900, pe locul în care a funcţionat o ospătărie, pentru a servi drept cazină militară, loc de dans și distracție pentru ofițerii din armata austro-ungară staţionaţi în garnizoana cetăţii din Alba Iulia. Termenul de execuție a lucrărilor este de doi ani, însă autoritățile cred că vor fi terminate mai repede.

Sala Unirii deţine mai multe obiecte de patrimoniu naţional, între care biroul avocatului Aurel Lazăr, pe care s-a redactat Declaraţia de autodeterminare, scrisă la Oradea în 12 octombrie 1918: ”Pe temeiul dreptului firesc – ca fiecare naţiune poate dispune, hotărî singură şi liberă de soarta ei – naţiunea română din Ungaria şi Ardeal doreşte acum să facă uz de acest drept şi reclamă în consecinţă, şi pentru ea dreptul ca, liberă de orice înrăurire străină, să hotărască singură aşezarea ei printre naţiunile lumii…”. Pe peretele de la intrare, în plăci de marmură, sunt gravate Rezoluţia Marii Adunări Naţionale, Legea pentru Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei, Sătmarului şi Maramureşului cu România şi Proclamaţia Regelui Ferdinand I către Ţară din 15/28 august 1916.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11457 vizualizari

 • +5 (21 voturi)    
  Dancila (Joi, 29 noiembrie 2018, 10:42)

  florinos [utilizator]

  Dancila se lauda la UE că poporul român o iubește doar a votat 45% PSD.
  • +28 (36 voturi)    
   Alba Iulia (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:14)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Acest guvern al Hotiei nationale SPURCĂ cu prezența lor Alba Iulia si simbolul ei. Beah!
  • +12 (18 voturi)    
   moment ratat (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:58)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Acum erau bune niste tomberoane, ca gunoiele care ne guverneaza erau acolo.

   Locuitorii Albei Iulii dorm, ca si marea majoritate a romnialor de peste tot, pacat
 • -21 (37 voturi)    
  protestatar, la singular (Joi, 29 noiembrie 2018, 10:43)

  axiopolis [utilizator]

  .
  • +5 (15 voturi)    
   Protestant... (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:14)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui axiopolis

   … ?
  • -17 (31 voturi)    
   si totusi, s-a facut articol! (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:17)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui axiopolis

   ghici de ce!
  • +10 (16 voturi)    
   aham... (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:03)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui axiopolis

   ba baieti... deveniti din ce in ce mai penibili...
   mai ales ca tin minte ce reportaje facea latrina 3 (si inca mai face) pentru 10 protestatari pro-psd...
 • +21 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 noiembrie 2018, 10:45)

  [anonim]

  • +15 (23 voturi)    
   Cetatenii cu Onoare (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui

   Ar trebui sa picheteze Sala Unirii impiedicand pe Veorika sa iasa de acolo, sau iese cu demisia scrisa !

   La Bucuresti sa Inceapa de acum Protestele!
   • -14 (20 voturi)    
    ce te opreste?? (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:33)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    in loc sa spui ce "ar trebui", nu mai bine ai face-o tu?!
  • +7 (11 voturi)    
   La Videle (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:41)

   LeneaInCui [utilizator] i-a raspuns lui

   dar nu as baga mana in foc ca nici acolo.
 • +16 (30 voturi)    
  Si, i a fost rusine? (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:02)

  Aspus [utilizator]

  Nu cred ca intelege termenul.
 • +7 (19 voturi)    
  Nulitatea asta (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:12)

  Kosmos [utilizator]

  Vrea binele si nu este de acord cu cine dezbina si vrea raul
  • +5 (5 voturi)    
   Noaptea Mintii, papusata de Primul Infractor ? (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:06)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Nici daca si-ar dori binele pentru romani , nu l-ar ''identifica'' ! Ei ii arata bunele/raul Infractorul, ca si dvs .........
 • -24 (38 voturi)    
  ma mir (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:12)

  srpc [utilizator]

  daca eram poltist ii amendam pe viermii #rezist, iar daca eram jandarm le si rupeam coastele acelor tradatori murdari
  • +15 (21 voturi)    
   Erai un Visinescu (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:43)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   reloaded in slujba hotilor ajunsi in varful puterii
  • +10 (10 voturi)    
   Tradator esti tu , daca nu ti-e rusine (Joi, 29 noiembrie 2018, 13:39)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   sa fii condus de Infractori/Mafioti ordinari ! Sau te adapi din roadele praduirii lor de haita hamesita ! Daca aveai macar un bunic care si-a dat viata pentru tara asta , nu puteai sa nu simti macar rusinea(daca nu revolta) care te-ar fi putut face sa taci ...Sau daca ai fi citit macar ceva almanahe din care sa intelegi ce traiesti si catre ce ne indreptam ....
  • +3 (3 voturi)    
   Ca pomanagiu psdist ar trebui sa sezi bland (Joi, 29 noiembrie 2018, 18:28)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Ca fara oameni care sa mai si munceasca in tara, crapi de foame.
 • +6 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:23)

  [anonim]

 • +8 (14 voturi)    
  nu inteleg (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:27)

  nea_caisa [utilizator]

  astia si-or propus sa defaimeze fiecare simbol al unirii cu tot felul de chermeze de guvern? banui ca urmeaza oala cu sarmale dupa sedinta asta.
 • +12 (16 voturi)    
  Au ponegrit (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:38)

  vasile-roaita [utilizator]

  Sala unirii cu prezenta lor acolo ticalosii de pesedisti. Stramosii romanilor se zvircolesc in groapa.
  • +6 (6 voturi)    
   Au pangarit! (Joi, 29 noiembrie 2018, 15:35)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   Dupa ce au mancat in sala tronului, si-au debitat lozincile gaunoase si propaganda toxica in sala Unirii.
   Asta e limba de lemn: " Românie puternică, dinamică, cu o economie puternică". De ce nu a venit si Dragnea in costum ciobanesc?
 • +8 (20 voturi)    
  Ardealul si Tara Romaneasca (Joi, 29 noiembrie 2018, 11:43)

  Itsoc [utilizator]

  Doua imagini antitetice: Ieri, slugile medicale, fara coloana vertebrala, i-au pupat mana pesedistei din moldova in comuna bucuresti pentru inaugurarea a 10 ambulante din care 2 functionale.
  azi: ardelenii au tupeul sa le strige in fata slugilor teleormanene "rusine".
  doua mentalitati diferite, doua tari diferite.
  Pentru ardeleni e o tragedie ca au fost alipiti la celelalte regiuni pentru ca altfel ar fi fost mai degraba apropiat de Ungaria ca nivel de viata decat de Romania.

  Tot respectul pentru oamenii care s-au dus acolo sa-si reafirme verticalitatea in fata scursurilor lui dragnea.
  Ei raman poate singurul lucru romanesc de care sunt mandru de "Centenar".
 • -3 (13 voturi)    
  Declarația de autodeterminare (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:08)

  Omics [utilizator]

  Declarația de autodeterminare este DECLARAȚIE DE INDEPENDENȚĂ a Transilvaniei, scrie clar, cu litere latine, litere pe care ardelenii le-au introdus pentru limba română.
 • +11 (13 voturi)    
  Demisia (Joi, 29 noiembrie 2018, 12:51)

  Joe@Black [utilizator]

  Demisia infractorilor de la conducerea acestei tari! Asta ne dorim de la aceasta "Sarbatoare", care de 2 ani de zile nu mai este o sarbatoare...e un chin sa vezi incompetenti si hoti conducandu-te...
  RUSINE, Demisia!
 • +10 (10 voturi)    
  Servicii publice? Plecati acasa! (Joi, 29 noiembrie 2018, 14:17)

  V. Istina [utilizator]

  Daca ati fi lucrat pentru romani, v-ati fi dat de mult demisia.

  Un guvern de mafioti, pus de mafioti, pentru mafioti. Urmasii tradatorilor care au lins in cur pe rusi timp de jumatate de secol in timp ce-si schingiuiau fratii romani. Asta e tragedia Romaniei la Centenar. Si dupa cum arata lucrurile, raul de abia incepe. Sa speram ca pentru ei.
 • +1 (1 vot)    
  cinste lor, cinste celor care nu stau (Vineri, 30 noiembrie 2018, 2:58)

  Coco Whistle [utilizator]

  cu miinile pe piept.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by