Președintele american Donald Trump și-ar putea anula întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin ca urmare a conflictului militar declanșat de reținerea a trei nave ucrainene de către ruși, în coasta peninsulei Crimeea.

Trump si PutinFoto: Captura video

Trump a declarat pentru Washington Post că așteaptă un raport complet în legătură cu evenimentele care s-au derulat duminică atunci când cele trei vase au fost sechestare de ruși.

UPDATE: Kremlinul a transmis însă că întâlnirea este încă în cărți și se fac pregătiri în acest sens, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitry Peskov le-a spus reporterilor că Washingtonul nu ar fi transmis că întâlnirea se anulează și că nu este la curent cu declarațiile lui Trump, iar pregătirile continuă.

Liderul de la Casa Albă urma să se întâlnească cu Putin în marja reuniunii G 20 de la Argentina.

Ucraina a calificat incidentul ca fiind un ”act de agresiune” a Rusiei, în timp ce Kremlinul a susținut că cele trei vase au intrat ilegal în apele maritime rusești.

Într-un gest fără precedent, Ucraina a instituit legea marțială.

Între timp, SUA a cerut UE să acorde mai mult sprijin Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat Heather Nauert a precizat că Washington-ul vrea să vadă o înăsprire a sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Pe de altă parte, un oficial din ministerul apărării de la Kremlin a anunțat că Rusia va amplasa curând noi sisteme de apărare aeriană S-400 în Crimeea, acestea urmând să fie funcționale până la sfârșitul anului.